úterý 25. července 2017

REBARBOROVÁ BUCHTA

REBARBOROVÁ BUCHTA


Je rychlá , jednoduchá jelikož je celá na hrnky a dost dobrá vyzkoušejte !


Suroviny:

Dva hrnky (3 decové) polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
2 vejce
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva,
1 bílý jogurt / 150 ml / (Jde použít i podmáslí nebo zakysaná smetana)
mléka tolik, aby těsto šlo dobře vylít na plech,
očištěná a na drobné kousky nakrájená rebarbora.

Drobenka:
5 lžic hrubé mouky, 4 lžíce cukru,2 lžíce másla
Všechny suroviny na drobenku v misce prohněteme než se nám spojí.

Postup


Utřeme (Vyšleháme)celá vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní suroviny,promícháme a dolejeme mlékem aby vzniklo středně husté těsto co jde dobře vylít na plech. Vylijeme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou. Pečeme na 160° cca 30 min.

pondělí 25. července 2016

HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S MÁTOU

HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S MÁTOU


Tato polévka je rychle udělaná a dost chutná na to abyste ji vyzkoušeli :)


Budete Potřebovat :

1 lžíce oleje
Kousek másla
Jarní cibulka krájená
1 brambora krájená na kousky
1 l teplého zeleninového vývaru
500g mraženého hrášku
½ hrstě máty lístků (může být i víc podle druhu máty)
Na ozdobu :
Jarní cibulka
2 rohlíky krájené na kostičky + trochu másla
Pár lístků máty

Postup:

Rozehřejeme máslo a olej na pánvi. Jakmile se začnou dělat bublinky, přidáme brambory a cibuli. Lehce smažíme tak, aby to nezhnědlo, asi pět minut. Vlejeme bujón a mícháme, posléze přivedeme k varu. Necháme dusit 10 minut, dokud brambory nezměknou.
Vmícháme hrášky, opět přivedeme k varu a vaříme asi tři minuty,než budou hrášky měkké. Pokud máte rádi v polévce i celé hrášky tak jich pár odeberte před změknutím. Polévku odstavíme z ohně a přidáme do ní mátu. Všechno rozmixujeme ponorným mixérem do jemna. Vrátíme nerozvařené hrášky a zamícháme.
Na pánev dáme trochu másla a necháme v něm opéct nakrájené rohlíky.
Servírujeme ozdobené jarní cibulkou a lístky máty.
Dobrou chuť.

středa 5. listopadu 2014

Pozor !! Kočka


Buď zticha !! Prej je tu někde kočka!!










Maskování Úžasný




Siesta kámo ...



Těš se zlatá rybko !




A je po myši



Jak to že je zas bez mlíčka?

f-o-r-k-y

Co je to? Je to zelené, leží to pod stromem a stále to opakuje:
"Šlyp, šlyp, šlyp..."
Ožralý myslivec se pokouší zanotovat píseň:
"Šly panenky silnicí".


Student dutý jak bambus, propadá u zkoušky z logiky a organizace.
Student: "Vy mě tady dusíte a rozumíte vůbec tomu oboru?"
Profesor: "Jistě, jinak bych nebyl profesor!"
Student: "Mohu Vám tedy dát jednu otázku? Když mi na ni správně odpovíte, dejte mi nedostatečnou a já odejdu. Když ale nebudete znát odpověď, dáte mi za jedna."
Profesor: "Souhlasím."
Student: "Co je současně legální, ale nelogické, logické ale nelegální a co není ani logické ani legální?"
Profesor po dlouhém přemýšlení nezná správnou odpověď, a tak dá studentovi výbornou. Ihned poté volá svému nejlepšímu studentovi a položí mu tu samou otázku. Nejlepší student mu okamžitě odpoví:
"Vám je 63 let a jste ženatý s 35-ti letou ženou, což je legální ale nelogické. Vaše žena má 25-ti letého milence, což je logické ale nelegální. Vy dáte tomu milenci své ženy za jedna ze zkoušky, přestože by měl vyletět a to není ani logické ani legální..."


  • Ve tři hodiny v noci se ona potichoučku vkradla do sousední místnosti. Kladivem rozbila 19-palcový monitor, CéDéčka polila lepidlem, "bednu" počítače vyhodila oknem a tiskárnu utopila ve vaně. Potom se vrátila do ložnice, do teplé postele a přitiskla se s láskou k boku svého nic netušícího spícího manžela, o kterém byla přesvědčená, že už teď veškerý volný čas bude věnovat jejich lásce. Do konce života jí zbývaly ještě čtyři hodiny...


  • Když žena otěhotní, všechny její kamarádky hladí její břicho a povídají: "gratulujem" - ale žadná nepohladí penis a nepoví: "dobrá práce".


Na pánské toaletě stojí tři u pisoáru. První dokončí své dílo a jde si umýt ruce. Na osušení rukou použije papírové utěrky. Spotřebuje jich asi deset, dokud z rukou neutře každou kapičku vody. Otočí se k ostatním a říká:
"My z Philipsu jsme vedení k tomu, aby jsme všechno dělali extrémně dokonale."
Druhý již také skončil a také si umyje ruce. Utře si je však pouze do jedné papírové utěrky, využívajíc každý milimetr čtvereční volné plochy. Otočí se a povídá:
"My ze Siemensu jsme vedení k tomu, abychom všechno dělali nejen extrémně dokonale, ale i extrémně efektivně."
Třetí skončí svou práci a odchází. Cestou ke dveřím přes rameno prohodí:
"My ze Škodovky si nechčijeme na ruce."




pátek 4. dubna 2014

best fóry ....

Přijede chlapík pozdě večer do malého města a zjistí, že v městě je jen jeden hotel a už je plně obsazen. Přesto se mu podaří získat jedno lůžko v dvoulůžáku.
Recepční ho upozorní: "Nevím, jestli to lůžko chcete. Je tam ubytován pán, který hrozně chrápe."
"Nevadí, já to beru." odpoví host.
Ráno přijde host zvesela na recepci.
Recepční se ptá: "Tak co, dalo se spát s tím ochrapou?"
"Úplně v pohodě. Zařídil jsem, aby nechrápal."
"A jak jste to dokázal?"
"No, jednoduše. Když jsem tam přišel, už byl v posteli a chrápal. Tak jsem ho vzbudil a dal mu pusu na tvář a řekl: Dobrou noc, miláčku. No a on celou noc seděl na posteli a hlídal mě."



SÁM DOMA SE PSEM :-D
Pondělí
Jsem sám doma. žena na týden odjela. Je to skvělý pocit. Velmi příjemná změna. Myslím si, že tu prožijeme se psem nezapomenutelný týden. Udělal jsem přesný plán a rozvrhl jsem si čas. Vím přesně, kdy vstanu, kolik času strávím v koupelně a kolik přípravou snídaně.
Propočítal jsem také čas na mytí nádobí, úklid, psí procházky, nákupy a vaření. Když jsem odhadl celkový čas, velmi příjemně mne překvapilo, že budu mít spoustu volna.
Nechápu, proč ženy tolik mluví o domácnosti a dělají z toho takovou vědu, když je to činnost, která vyžaduje tak málo času.
Jde jen o to, jak si ho zorganizovat.
Večeříme každý kotletu. Já i pes. Na stole mám svíčku, protože to dělá pěknou atmosféru, také sváteční prostírání a ve vázičce růži. Pes měl paštiku - jako předkrm, pak maso s jemnou zeleninou a keks jako dezert.
Piji víno a kouřím doutník. Už dlouho jsem se necítil tak dobře.

Úterý
Musím se znovu podívat na svůj časový rozvrh. Zdá se mi, že bude vyžadovat malé změny. Psovi jsem vysvětlil, že každý den není ovšem svátek a nemů?e tedy mít vždy předkrm a hlavně tři misky, které pak musím umývat. Při snídani jsem si všiml, že výroba pomerančové šťávy má jednu nevýhodu. Ovoce znečistí celý přístroj. Jiná možnost - udělat šťávu rovnou na dva dny. Pak bych nemusel stroj mýt denně.
Objev: Zjistil jsem, že párky mohu ohřát v polévce a ušetřit tak jednu nádobu, kterou nemusím mýt. Rozhodně nemíním denně luxovat, jak si to přála žena. Úplně postačí jednou za dva dny. Důležité je se přezout a otřít psovi packy - to je vše.
Jinak se cítím skvěle.

Středa
Mám pocit, jako by mi domácnost zabírala více času, než jsem odhadoval.
Budu muset svou činnost zracionalizovat. První kroky : koupil jsem jídlo v sáčku. Nemusím přece ztrácet čas neustálým vařením.
Jídlo se nemá připravovat déle, než se jí. Stlaní je problém. Nejdřív rozhazovat přikrývky, pak větrat a pak složitě stlát. Myslím si, že není nutné stlát každý den, když zase půjdu večer spát. Mám při stlaní pocit marnosti.
Také psovi už nepřipravuji složité jídlo. Koupil jsem už hotové jídlo pro psy. Tvářil se divně, ale nedá se nic dělat. Když mohu já jíst už hotové jídlo , musí se přizpůsobit i on.

Čtvrtek
Už žádné pomerančové šťávy! Jak takový nenápadný pomeranč dovede ušpinit přístroj, to je neuvěřitelné. Kupuji hotovou šťávu, v lahvích. Objev : Podařilo se mi vylézt z postele tak, že jsem skoro vůbec nenarušil přikrývky. Pak stačilo jen trochu uhladit deku. Ovšem chce to cvik a je nutné, aby se člověk během spánku v posteli moc nevrtěl. To znamená nestřídat často polohy. Bolí mě kvůli tomu trochu záda, ale to lze odstranit horkou sprchou. Přestal jsem se každý den holit. To je tedy opravdu zbytečná ztráta času. Navíc tím získám čas, který mi chyběl a kterým disponuje žena, která se neholí.
Zjištění : Je zbytečné jíst pokaždé z jiného talíře. Přidělává se tím nádobí, to je hotové mrhání. Mýt neustále nádobí mi začalo jít na nervy. Také pes jí z jedné misky. Je to koneckonců jen zvíře.
Poznámka : Dospěl jsem k závěru, že luxovat stačí maximálně jednou týdně. K obědu i k večeři jsem měl párky.

Pátek
Konec ovocným šťávám! Láhve jsou moc těžké.
Zjišťuji následující: Ráno párek chutná dobře. V poledne méně. Večer vůbec. Když člověk jí párky déle než dva dny, může to způsobit i lehkou nevolnost.
Pes dostal sušené jídlo. Je stejně výživné a hlavně nemaže to misku. Jinak bych si už připadal jako automatická myčka nádobí.
Přišel jsem na to, že polévku lze jíst rovnou z hrnce. Chutná stejně,žádné talíře, žádnou naběračku !
Přestal jsem vytírat podlahu v kuchyni. Tato činnost mi už šla na nervy jako předtím stlaní. Mám dojem, že mám moc odpadků. Nevím, odkud se berou. Musím s nimi běhat ven.
Poznámka : Konzervy nepadají v úvahu, proto?e se umaže otvírák.

Sobota
Nač se večer svlékat, když se ráno zas musím oblékat? To si raději déle poležím. Navíc se nemusím vůbec přikrývat, takže postel zůstane perfektně ustlaná.
Pes nadělal drobečky. Vynadal jsem mu. Nejsem jeho služka! Zvláštní, uvědomil jsem si, že takhle se mnou občas mluví žena ....
Dnes je den holení, ale vůbec do toho nemám chuť. Můj nervový stav není dobrý. Snídat budu jen to, co se nemusí rozbalovat, otvírat, krájet, mazat, vařit nebo míchat. Všechny tyhle činnosti mne rozčilují.
Plán : Oběd sním přímo ze sáčku, rovnou nad sporákem. Žádné talíře, žádné příbory, žádné prostírání a jiné nesmysly.
Trochu mě bolí dásně. Možná že je to nedostatek ovoce, které je moc těžké na dopravu. Třeba je to začátek kurdějí? Myslím na Amundsena ..
Odpoledne telefonovala žena a ptala se, zda jsem umyl okna a vypral prádlo. Hystericky jsem se rozesmál. Řekl jsem jí, že na takové věci nemám vůbec čas. Mám problém s vanou. Ucpala se špagetami. Moc mi to ale nevadí, protože už se stejně nesprchuji.
Poznámka :Jíme - li se psem rovnou z ledničky, je zapotřebí to udělat rychle, aby nezůstala dlouho otevřená.

Neděle
Pozorovali jsme se psem z postele, jak v televizi jedli lidé nejrůznější pokrmy a lahůdky. Oba jsme měli plné pusy slin. Jsme oba zesláblí a mrzutí. Ráno jsme snídali něco z psí misky. Ani jednomu to nechutnalo. Měl bych se umýt, oholit, učesat, udělat psovi jídlo, jít s ním ven, umýt nádobí, uklidit, nakoupit a udělat celou řadu dalších věcí, ale u? se mi nedostává sil. Mám pocit, že se neudržím na nohou a že mi slábne zrak.
Pes přestal vrtět ocasem. V posledním pudu sebezáchovy jsme se odplížili do restaurace. Jedli jsme skvělá jídla na různých talířích víc než hodinu.
Pak jsme odešli do hotelu. Pokoj je čistý, uklizený, útulný. Rozházel jsem postel a opět spal jako na začátku expedice. Myslím si, že je to ideální řešení, protože takhle skutečně ušetřím spoustu času. Až se zotavím, budu přemýšlet, k čemu ho použiji!




"Uživatelé LSD jeho pravidelným užíváním hubnou." No ještě aby ne, je celkem těžký dostat se do ledničky, kterou střeží drak...

Humor